Veelgestelde vragen

Welkom op mijn website!

 

Mijn naam is Vincent van den Berge en ik ben een toegewijde student acupunctuur. Mijn passie voor deze eeuwenoude geneeswijze heeft me ertoe gebracht om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen door middel van praktijkervaring.

 

Ik ben momenteel op zoek naar vrijwilligers die openstaan voor acupunctuurbehandelingen als onderdeel van mijn leerproces. Mijn unieke uitdaging en focus ligt op het beheersen van de kunst van acupunctuur met het gebruik van slechts één naald. Dit biedt u een unieke kans om de voordelen van acupunctuur te ervaren, terwijl ik waardevolle praktijkervaring opdoe.

 

Hoewel ik nog studeer, wil ik benadrukken dat alle behandelingen worden uitgevoerd volgens de hoogste professionele normen. Uw comfort en veiligheid zijn mijn topprioriteit.

 

Als u geïnteresseerd bent om deel uit te maken van mijn leerreis en tegelijkertijd de voordelen van acupunctuur wilt ontdekken, neem dan gerust contact met mij op of maak een afspraak.

 

Ik kijk ernaar uit om samen met u aan deze spannende reis te beginnen!

Voor de behandeling:

 • Maak uw behoeften en zorgen kenbaar

 • Laat stimulerende middelen staan

 • Vermijd het gebruik van bodylotion of vergelijkbare producten

 • Nuttig een lichte maaltijd voor de behandeling

 • Kies voor comfortabele kleding,

  • bij voorkeur een lang T-shirt onder uw kleding

  • zorg ervoor dat mouwen tot boven de ellebogen en broekspijpen tot boven de knieën kunnen worden opgetrokken.

 • Gun uzelf wat tijd voor rust en ontspanning en zorg ervoor dat u zich fris voelt

 

Uw gezondheid en welzijn staat centraal. Mijn aanpak is holistisch en persoonlijk, gericht op het begrijpen en behandelen van de unieke behoeften van elke patiënt. Van uw eerste consult tot de behandeling en nazorg, streef ik ernaar om u de best mogelijke zorg te bieden. Hieronder vindt u een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek aan mij. Ik kijk ernaar uit om u te mogen verwelkomen.

 

Eerste Consult
Voorafgaand aan uw eerste bezoek, stuur ik u een vragenlijst via e-mail. Het is belangrijk dat u deze invult en terugstuurt voor het eerste consult. Deze vragenlijst speelt namelijk een cruciale rol tijdens de intake.

 

Intake
Tijdens de intake zal ik de vragenlijst met u doornemen en u verschillende vragen stellen. Mijn doel is om een inzicht te krijgen van uw symptomen en u als persoon.

 

Onderzoek
Na de intake zal ik een kort onderzoek uitvoeren. Ik gebruik palpatietechnieken en maak gebruik van het VAS om samen met uw informatie uit het intakegesprek tot een diagnose te komen. Terwijl u ligt of zit, zal ik verschillende gebieden op uw lichaam onderzoeken, zoals uw buik, rugpunten, spieren, gewrichten en punten op uw armen en benen. Dit doe ik door lichte druk uit te oefenen op deze gebieden. Dit helpt me om de oorzaak van uw symptomen te begrijpen. Het onderzoek is pijnloos, maar sommige delen van het lichaam kunnen gevoelig zijn.


VAS (Vasculair Autonomic Signal): Het Vasculaire Autonome Signaal (VAS) is een fysiologische reactie van het neurovasculaire systeem van het lichaam op informatie die in zijn energieveld wordt gebracht. Deze reactie kan handmatig worden gevoeld als een verandering in de pols op de wand van de radiale slagader.

 

Behandeling
Door het markeren van belangrijke energiepaden in het lichaam, creëer ik een evenwichtige balans en wordt het zelfregulerende vermogen van het lichaam geactiveerd. Dit kan uw klachten al in één behandeling verminderen of zelfs laten verdwijnen. Omdat de oorzaak van uw symptomen zich op een andere plaats in het lichaam kan bevinden dan waar u ze ervaart, kan het zijn dat u op een andere plaats wordt behandeld. De behandeling kan tevens worden ondersteund met homeopathie. Indien nodig, zal ik u doorverwijzen.

Na de behandeling:

 

 • Doe verder zo rustig mogelijk aan die dag

 • Gebruik geen stimulerende middelen

 • Drink voldoende water

 

Privacyverklaring

 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een wet die sinds 2018 in de hele Europese Unie van kracht is, stelt eisen aan de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. 
Uw persoonsgegevens, waaronder niet alleen NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats), maar ook gevoeligere gezondheidsinformatie woden opgeslagen in de vorm van een medisch dossier die u ten alle tijden zelf kunt inzien.

Het is belangrijk om te weten dat uw gegevens op een verantwoorde manier verwerkt worden, in overeenstemming met de AVG-eisen.

 

Inleiding
Wij hechten veel waarde aan de privacy van onze patiënten en we zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u met ons deelt zorgvuldig wordt behandeld. In deze privacyverklaring leggen we uit hoe we omgaan met uw persoonlijke gegevens.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij verwerken uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. De persoonsgegevens die wij verwerken, zijn afhankelijk van de precieze dienst en omstandigheden. Het gaat om de volgende gegevens:
- Gevoelige patiëntinformatie

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Uw privacygevoelige informatie wordt altijd achtergelaten in een beveiligde omgeving.

 

Delen van persoonsgegevens met derden
Wij delen uw persoonsgegevens niet met derden zonder uw toestemming.

 

Inzage, correctie of verwijdering van gegevens
U heeft altijd het recht om uw dossier in te zien, of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

 

Bewaartermijn persoonsgegevens
Wij bewaren persoonlijke gegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen: Uw dossier wordt slechts 1 jaar bewaard en dan vernietigd. U kunt te allen tijde uw dossier verwijderen.

 

Contact
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via de onderstaande gegevens.